Dumbrava Vlasiei

galerie foto

Viziunea unui sat urban al viitorului în prezent, în mijlocul naturii, se descarcă printr-o construcție funcțională și estetică excepțională. Infrastructura din Dumbrava Vlăsiei, finalizată înainte de a vinde primul teren, este edificată la cele mai înalte standarde, cu perspectiva și grija viitorului. Elementele absolut necesare, precum iluminatul public, asfaltarea, utilitățile de internet cu fibră optică, apă, canalizare, salubritate și securitate, sunt completate de altele care depășesc standardele locale.

Am alocat investiții majore pentru propria stație de pompare, filtrare și tratare a apei din subteran. Am adăugat acestora propria stație de epurare, modulară și ecologică, cu filtre biologice. În plus, am construit o caracteristică unică pentru România – “rain water buffer-ul”, un bazin tampon pentru apele de ploaie, gândit, prevăzător, pentru furtunile de vară sau „ploaia secolului”, evenimente excepționale care apar de circa trei ori în 100 de ani. Nu mai puțin importante sunt stația meteo ce coordonează programul automat de irigare a zonelor publice, precum și propriul turn de telecomunicații, necesar unui semnal adecvat pe toată suprafața dezvoltării. Toate acestea sunt organizate într-o zonă distinctă de utilități, care nu incomodează rezidenții.

Acestui sat modern, pe deplin funcțional, i-am adăugat spații publice și sociale. Parcul nostru central, amenajat peisagistic și recreațional, are în prezent 2,2 ha și a ajuns la maturitatea vegetației. În perspectiva dezvoltării, parcul se va extinde unind cele 5 sate prin aproximativ 15 hectare de spațiu verde. Alte parcuri, mai mici, de vecinătate, sunt deja amenajate între străzi adiacente, pentru a crea insule verzi, cu vegetație, arbori și arbuști.

În primul trimestru din 2022, finalizăm un spațiu outdoor de agrement sportiv, care permite accesul rezidenților la tenis, pentanque, baschet și tenis de masa, căruia îi va urma o sală de sport. Pe termen scurt, completăm facilitățile printr-un club multifuncțional al comunității, care face obiectul unui concurs de arhitectură. În prezent am început să definim modul în care va fi construită și operată școala proprie Dumbrava Vlăsiei. Iar odată cu lansarea satului doi, vom începe construcția spațiilor comerciale și a celor cu restaurante și cafenele.